Posted by dandyslick @ 2:47 pm on January 25th 2012

Trends mannenmode 2012

stropdassenWe zijn alweer een aantal weken op weg in het nieuwe jaar. Wat staat ons te wachten op het gebied van mannenmode in 2012?

Laten we beginnen met de stropdas. Deze blijft, net zoals in 2011, met een gemiddelde breedte van 7,5 cm slank van vorm. De stropdas wordt geen aandachtstrekker, rustige dessins en harmonieuze tinten voeren de boventoon. Uitzondering is de skinny stropdas, die meestal in de kleur zwart wordt gedragen. Door zijn ranke vorm (3-4 cm breed en vrijwel kaarsrecht) en uitgesproken donkere kleur is de skinny of slimfit stropdas een opvallende modeaccessoire.

Bretels maken hun comeback in 2012, dat had Jort Kelder een paar jaar geleden al zien aankomen. Anders dan vroeger mogen bretels in alle kleuren van de regenboog gedragen worden. Favoriete kleuren van de modemerken zijn lichtblauw en paars. Bretels kun je ook uitstekend zonder jasje dragen. Bretels en riemen gaan overigens nooit samen. Bretels zijn er om je broek op te houden, riemen hebben dezelfde functie.

Het overhemd blijven we zien in een Italiaanse snit, getailleerd en goed aansluitend. De cut away boord is populairder dan ooit. Hierbij staan de punten van kraag zo ver uit elkaar, dat zij horizontaal staan. Aan te raden is om bij deze boord een volumineuze stropdassenknoop te dragen, zoals de Windsor knoop. De kleuren wit en blauw blijven populair.

Ook pakken zien we veel terug in de slanke, Italiaanse snit. De pantalonspijpen lopen ietwat taps toe. Veel variatie gaan we zien in de revers van het jasje. Revers in contrasterende kleuren, een zwart jasje met een rever in zwarte glanzende stof, opvallend slanke revers…we gaan het allemaal zien. Onder de mouw van het jasje steken de manchetten van het overhemd uit, met liefst een paar zilverkleurige manchetknopen.

En wat wordt onder het pak gedragen? Juist ja, boxershorts. Het merendeel van de Nederlandse mannen draagt strakke boxershorts. Wijde boxershorts worden gedragen door mannen vanaf een leeftijd van circa 30 jaar. Sommige merken voeren in hun nieuwe collectie boxershorts met iets langere pijpen door. Vooral in de winter van 2012/2013 zal deze trend breed doorgezet worden.

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Accessoirewinkel.nl