Posted by dandyslick @ 10:39 pm on September 30th 2011

Online shoppen in opkomst

Momenteel geniet heel Nederland nog volop van het heerlijke nazomer weer. Menig man haalt voor de laatste maal dit jaar de barbecue van stal om de zomer goed en gezellig af te sluiten. Dit betekent echter dat het herfstseizoen voor de deur staat en de stoere sneakers plaats gaan maken voor waterdichte schoenen en regenlaarzen. Bovendien worden de korte broeken maandenlang ingeruild voor een stapel jeansbroeken. Kortom, de warmere outfits mogen weer uit de garderobe worden gehaald.

De afgelopen jaren is het kopen van kleding online steeds populairder geworden. Inmiddels wordt wereldwijd 5 tot 6 procent van schoenen en kleding via het internet aangeschaft. Het economisch bureau van de ING voorspelt dat dit aandeel zelfs zal stijgen naar 40% in 2020.

Shoppen op het internet heeft zowel voor- als nadelen. Het grootste nadeel blijft het feit dat je de producten die je graag wilt hebben niet kunt passen alvorens je ze koopt. Steeds meer webshops proberen hier op in te springen door hun klanten het zogeheten “retourrecht” aan te bieden. Binnen een bepaalde periode na aanschaf mag men de artikelen passen en eventueel terug sturen indien de kleding of schoenen niet fitten of de producten niet aan je verwachtingen voldoen. Op warme dagen gaan de meeste mensen, naar alle waarschijnlijkheid, nog steeds het liefst winkelen in de stad, maar met regenachtig, koud weer biedt het online shoppen weldegelijk voldoende perspectief!

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Zalando